Instructies

Hieronder vindt u de instructies voor de LenSoClean zodat u kunt zien hoe het werkt.

LenSoClean Werking LenSoClean
De LenSoClean moet worden gebruikt met een multi-purpose no-rub vloeistof anders werkt het ultrasone reinigen niet.

Het LenSoClean apparaat levert krachtige ultrasone vibraties (63.000 per seconde). Wanneer deze hoge frequentie geluidsgolven door de vloeistof gaan, zorgen ze voor de vorming van miljoenen microscopische bubbels die uitzetten en daarna imploderen.

Wanneer de LenSoClean wordt gebruikt zoals aangegeven, zorgt de tedere maar zorgvuldige reiniging met deze bubbels dat alle typen aanslag worden verwijderd van uw contactlenzen zonder ze te beschadigen.

Zelfs hardnekkige proteďne aanslag wordt verwijderd, dus zijn proteďne tabletten ook niet meer nodig. Het gehele oppervlak van de contactlens wordt schoongemaakt, inclusief de rand waar veel aanslag blijkt te zitten.

Uw ogen zijn kostbaar. Laat ze niet beschadigen door bacterieën of viezigheid op uw contactlenzen. De meest voorkomende oorzaak van oog irritatie of infectie is het niet zorgvuldig schoonmaken van contactlenzen.

Gebruik van het LenSoClean apparaat volgens onze instructies kan vele ziektes helpen voorkomen en het kan de tijd verminderen die noodzakelijk is voor het schoonmaken en desinfecteren van lenzen. Dit produkt is ontworpen om de meeste typen contactlenzen te reinigen behalve lenzen gemaakt van biologisch materiaal zoals Pro-Clear lenzen.

Instructies
1. Was eerst uw handen. Maak de deksel open door met uw ene hand de onderkant van het apparaat vast te houden en met uw wijsvinger en duim van de andere hand licht te drukken op de zijkant van de bovenste helft van het apparaat.

2. Voorzichtig haalt u de lenzenhouder omhoog en eruit. Als de houder los komt van de witte ronde deksel, klikt u het gewoon makkelijk weer terug . Beide kanten van de houder zijn duidelijk gemarkeerd met L of R. Open elke kant van de houder (niet te ver) en leg uw contactlenzen erin. Probeer niet de rand of binnenkant van uw lens aan te raken.
3. Sluit de beide kanten van de houder weer totdat u de houder dicht hoort klikken.
 
4.  Vul de tank tot de bovenkant van de metalen rand (niet over laten lopen) met de vloeistof. Zet de houder terug in het apparaat. Doe de deksel dicht totdat u een klik hoort. Hou de LenSoClean recht, hou het niet schuin of draai het niet om anders loopt de vloeistof eruit.

5.  Bevestig de stroomkabel achterin het LenSoClean apparaat en doe de stekker in het stopcontact. Druk op de doorzichtige knop aan de voorkant. U zult een trillend geluid horen en de knop zal rood/oranje worden. De LenSoClean zal voor ongeveer 3 tot 4 minuten werken en dan automatisch uitschakelen. Haal daarna de stekker uit het stopcontact.

U kunt uw lenzen in de LenSoClean bewaren voor eem maximum van 30 dagen, waarna u de vloeistof zult moeten verversen.

LenSoClean Wel Doen
• Was uw handen voordat u uw lenzen aanraakt in de LenSoClean.
• Maak het apparaat schoon na elk gebruik.
• Gebruik het apparaat in een schone, goed verlichte omgeving zodat een gevallen lens makkelijk gevonden kan worden.
• Houdt het apparaat uit de buurt van kinderen.
• Gebruik het apparaat alleen om contactlenzen mee te reinigen. Maak er geen andere dingen mee schoon en gebruik het niet als meeneem verpakking voor uw lenzen.

LenSoClean Niet Doen
• Zet het apparaat nooit aan tenzij de tank is gevuld met water of de vloeistof.
• Doe uw contactlens nooit in uw mond om te bevochtigen.
• Raak de binnenkant of de rand van uw lens niet aan. Raak alleen het midden van de buitenkant aan.
• Gebruik geen kraanwater om uw lenzen schoon te maken of om af te spoelen.
• Gebruik verse vloeistof voor elke keer dat u gaat reinigen. Hergebruik de vloeistof nooit.
• Vul de tank niet verder dan de bovenkant van de metalen rand en hou het apparaat niet schuin of op zijn kop als deze is gevuld.
• Hou het apparaat niet onder water of onder lopend water en gebruik het niet in bad/douche.
• Gebruik het apparaat niet als het niet goed werkt, beschadigd is, in water gevallen is of als de stroomkabel/stekker beschadigd is. Probeer het apparaat niet zelf te repareren. Breng het terug naar de winkel waar u het heeft gekocht voor eventuele vervanging.

Opgelet
Oog vermoeidheid/oncomfortabelheid kan worden veroorzaakt door vieze of beschadigde contactlenzen. Oog aandoeningen en irritaties kunnen snel ontwikkelen en kunnen leiden tot een verlies van zicht. Daarom moet u bij oncomfortabele/vermoeide ogen, zichts wijzigingen of rode ogen meteen uw contactlenzen verwijderen en hulp zoeken bij een dokter of opticiën.

Specificaties LenSoClean apparaat
Power: 110/120 Vac or 220/240 Vac input bij 50/60 Hz;
12-22 Vdc output, 10 W
Frequencie: 63 kHz
Tank capaciteit: 9.5 ml
Gewicht: 100 g
CE-Markering No. G2M19909-0225-E-16

Alle specificaties kunnen zonder notificatie worden veranderd.